Yoga vakantie La PalmaWeek 1: Maandag 31 maart t/m 7 april 2014
Week 2: Maandag 07 t/m 14 april 2014

Wil je een week yoga en meditatie beoefenen én naar het strand en de zon? Gezond eten, wandelen door schitterende natuur en relaxen?
Dan is deze yogavakantie echt iets voor jou!

Je leert hoe je meer ontspannen en in je kracht kunt leven. Terwijl je dit in de praktijk brengt geniet je van de zon, de buitenlucht en de oceaan van La Palma. Je verblijft op een Finca met schitterend uitzicht en zwembad. De temperatuur is ca. 22 graden, met veel zon en volop kleurige bloemen in april.


Ingang van de yogazaal

”Een week lang volop genieten” – Arno

Wat gaan we doen?
Elke dag start je met een yoga en meditatie les. Er wordt de hele week voor je gekookt en er zullen verschillende uitstapjes en activiteiten georganiseerd worden in de prachtige subtropische omgeving van het eiland. Er wordt een workshop gegeven over hoe je op een praktische manier meer geluk kunt brengen in je leven. Natuurlijk is er genoeg tijd om te relaxen in de omgeving of op het sfeefvolle natuurrijke terrein, op een ligstoel bij het verwarmde zwembad. Na deze week heb je (hernieuwd) kennis gemaakt met yoga en mindfulness, kun je met meer mildheid naar jezelf kijken en sta je meer in je kracht.

 

Artikel yogahealth vakantie in Psychologie Magazine maart 2013

Voor wie?
Iedereen die met meer ontspanning en energie door het leven wil gaan is welkom. De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 55 jaar oud en meestal zijn er meer vrouwen dan mannen. De meeste deelnemers komen alleen en hebben interesse in gezond leven, yoga en meditatie.

De begeleiders
Michiel en Irene zijn allebei al vele jaren enthousiast bezig met yoga en meditatie. Irene geeft al jaren les in haar eigen studio.
Michiel geeft les en organiseerd yogavakanties. Wat wij delen is ons streven om mensen gezonder en gelukkiger te laten zijn, vergezeld met plezier en humor. Irene zal de yoga verzorgen en Michiel de mindfulness meditatie.

Michiel
‘Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, gelukkiger….en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich ook zo te voelen. Daar wilde ik meer van! Via vele leraren en twee docentenopleidingen heb ik me verder verdiept in Yoga en later Mindfulness meditatie. De opleiding tot chivo vitaliteitscoach gaf me inzicht in de biomechanica en de werkzame principes achter yoga en meditatie.
Ik geef nu ruim 10 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen. Yoga en meditatie geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga en meditatie enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkier van’.

Michiel en Irene

Irene
“Yoga is mij met de paplepel ingegoten. Niet zo vreemd met een moeder die vervend yoga beoefenaarster is.
Op veertienjarige leeftijd begon ik zelf met het volgen van yogalessen. Een goede keuze, want ik was direct verkocht. Fysiek, mentaal en emotioneel voelde ik me zoveel beter! Het duurde dan ook niet lang tot ik een opleiding tot yogadocente ging volgen. Dit gevoel wilde ik anderen namelijk ook laten ervaren.
Na mijn yogaopleiding volgde ik opleidingen en cursussen bij yogadocenten als Shiva Rea, Dona Holleman en Max Strom en heb ik meditatieretraites en cursussen gevolgd in de traditie van boeddhistisch leraar Thich Nhat Hanh. Deze leraren hebben mijn yogaweg en manier van lesgeven completer en rijker gemaakt.
Ik probeer via yoga mensen in hun lijf en in het hier en nu te laten komen. Yoga laat me iedere keer weer stralen, en ik probeer mijn leerlingen ook (weer) te laten stralen.” De yoga- en pilatesstudio van Irene heet The City Retreat (zie www.thecityretreat.nl)

Irene

Enkele reacties uit 2013:
La Palma was voor mij een groot avontuur. Ik heb enorm genoten van de rust, de natuur, en  van de lieve mensen om me heen.
Dit was wat ik nodig had, en ik heb nu nog steeds een smile op mijn gezicht. Deze vakantie zal ik nooit meer vergeten!!!!!!!!
- Een herboren moeder,  Ingrid

“Heerlijk om een week lang de aangename warmte van de Palmeese zon te voelen
in combi met de prachtige diversiteit aan natuur en vergezichten op de
oceaan! Fijn om samen met een groep leuke mensen dingen te
beleven/ondernemen, maar ook de vrijheid om je eigen ding te doen! Zonder
zweverigheid even stilstaan bij je eigen vitaliteit & geluk met de workshops
van Michiel en ‘no shame in yoga’ bij de yogalessen van Irene. Ik heb ervan
genoten en kan deze reis aanraden aan iedereen die ontspanning zoekt en
meer…”

Namasté,
Anke