bloemkoolsalade

Heerlijk lunchgerecht voor 2 personen

Neem de tijd voor jezelf en maak deze heerlijke geroosterde bloemkoolsalade recept klaar met avocado, cherrytomaten en kikkererwten. Bloemkool bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën.

Ingrediënten:

  • ½ bloemkool in kleine roosjes
  • pot biologische kikkererwten (neem een biologische variant, omdat hier geen e-nummers en/of suiker aan toegevoegd is)
  • zak gemengde sla
  • bakje cherry tomaten
  • ½ avocado
  • 5 tenen knoflook. Gepeld en in dikke plakjes gesneden.
  • 1 á 2 eetlepels fijngesneden koriander + nog wat om te garneren
  • 2 eetlepels kerrie poeder
  • 4 eetlepels citroensap
  • zeezout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de bloemkool 3 á 4 minuten zodat deze beetgaar is. Maak ondertussen een sausje van de olijfolie, kerrie, zout, peper, citroensap en koriander. Als de bloemkool gekookt is, spoel deze dan af met koud water en laat het uitlekken. Bekleed een bakplaat met aluminium folie en leg vervolgens de roosjes orop. Stop de plakjes knoflook tussen de roosjes en giet de dressing over de bloemkool. Rooster de bloemkool voor 25 minuten in de oven. Na 25 minuten voeg je de kikkererwten toe en bak je het geheel nog 5 minuten in de oven.

Terwijl de bloemkool in de oven zit, verdeel je over 2 borden de sla, halveer je de tomaatjes en snijd je de avocado fijn en voeg je dit toe aan de sla. 

Als de bloemkool en kikkererwten gaar zijn, verdeel je dit mengsel over de salades. Garneer met wat koriander, citroensap en wat kerrie poeder.

Eet smakelijk!