HealthyPadthai

Als ik aan noedels denk, denk ik aan Thailand. En als ik aan Thailand denk, denk ik aan lekker eten ;). Hoewel ik traditionele recepten vaak aanpas om er een extra gezonde twist aan te geven, wil ik dat de smaak nooit verloren gaat. Zo ook niet voor dit noedelgerecht. De pinda’s zijn vervangen door sesam en de gewone noedels vervangen door super gezonde glutenvrije boekweitnoedels.

Let wel op dat je noedels neemt die 100% van boekweit zijn gemaakt. Vaak vind je in de toko boekweitnoedels die deels van tarwe zijn gemaakt!


Ingrediënten:

150 – 200 gram boekweitnoedels 

1 paksoi, gesneden (zowel witte als groene gedeelte gebruiken)

250 gram sugar snaps

1 grote rode paprika

2 flinke handen taugé

3 lente-uitjes, gesnipperd

2 teentjes knoflook, lookje verwijderd en fijngesneden

1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngesneden (houd iets apart voor de garnering)

1 blokje gember van 3×3 cm, fijngesneden

1 e.l. tamari (of meer naar eigen smaak toevoegen)

sap van 1 limoen

2 e.l. sesamolie

2 e.l. Gomasio (geroosterd sesamzaad met zout)

1 e.l. verse koriander, fijngesneden

Fruit de ui, knoflook, rode peper en gember in de sesamolie en voeg dan de paksoi, sugar snaps en paprika toe.

Bak de groenten zo’n 5 a 7 minuten op hoog vuur totdat deze beetgaar zijn. Voeg dan de taugé, tamari en het limoensap toe, roer goed door en laat het nog een paar minuten bakken.