Veel voorkomende fysieke kantoorklachten zijn rug-, nek- en schouderklachten. Zowel yoga als pilates zijn perfecte bewegingsvormen om deze klachten tegen te gaan. Yoga richt zich op het soepel houden van het lijf en het versterken van de spieren. Pilates richt zich op het sterk maken van de spieren van de kern van het lichaam (rug- en buikspieren). Beide bewegingsvormen richten zich ook op een juiste lichaamshouding. Werknemers hebben hier veel baat bij.

Yoga en pilates houden het lichaam gezond, soepel en in balans. En een gezond lijf, daar profiteert zowel werknemer als werkgever van.

 

Om de gedachtes te stoppen en een gevoel van rust te creëren, doen we tijdens de yogalessen ook meditatie-oefeningen. Dit werkt goed tegen werkstress en is goed voor de algehele ontspanning.

Ook aan het einde van de pilates doen we ook altijd een korte ontspanningsoefening, zodat werknemers fit en ontspannen de les uit gaan.

Een combinatie van yoga en pilates is ook mogelijk, dit zijn de zogenaamde ‘yolates’ lessen.

 

Bang dat de yoga- en pilateslessen zweverig zijn? Helemaal niet. Wij van The City Retreat hebben een nuchtere insteek als het om onze lessen gaat. De lessen zijn laagdrempelig, leuk, fijn om te doen en vooral; voor iedereen toegankelijk.

 

De yoga- en pilateslessen kunnen op vaste wekelijke basis worden geboekt, als blok van 8 weken of eenmalig tijdens bijvoorbeeld een vergaderdag of tijdens een teamuitje.

 

Locatie: The City Retreat studio aan de Javastraat, of bij jullie op kantoor.