Yoga vakantie La Palma Maart-April 2014

Wil je een week yoga en meditatie beoefenen én naar het strand en de zon? Gezond eten, wandelen door schitterende natuur en relaxen? Dan is deze yogavakantie echt iets voor jou!

Je leert hoe je meer ontspannen en in je kracht kunt leven. Terwijl je dit in de praktijk brengt geniet je van de zon, de buitenlucht en de oceaan van La Palma. Je verblijft op een Finca met schitterend uitzicht en zwembad. De temperatuur is ca. 22 graden, met veel zon en volop kleurige bloemen in april.

forecourt of the meeting hall and shared rooms
Ingang van de yogazaal

“Een week lang volop genieten” – Arno

Wat gaan we doen?

Elke dag start je met een yoga en meditatie les. Er wordt de hele week voor je gekookt en er zullen verschillende uitstapjes en activiteiten georganiseerd worden in de prachtige subtropische omgeving van het eiland. Er wordt een workshop gegeven over hoe je op een praktische manier meer geluk kunt brengen in je leven. Natuurlijk is er genoeg tijd om te relaxen in de omgeving of op het sfeefvolle natuurrijke terrein, op een ligstoel bij het verwarmde zwembad. Na deze week heb je (hernieuwd) kennis gemaakt met yoga en mindfulness, kun je met meer mildheid naar jezelf kijken en sta je meer in je kracht.

Foto Foto

Artikel yogahealth vakantie in Psychologie Magazine maart 2013

Voor wie?
Iedereen die met meer ontspanning en energie door het leven wil gaan is welkom. De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 55 jaar oud en meestal zijn er meer vrouwen dan mannen. De meeste deelnemers komen alleen en hebben interesse in gezond leven, yoga en meditatie.

De begeleiders

Michiel en Irene zijn allebei al vele jaren enthousiast bezig met yoga en meditatie. Irene geeft al jaren les in haar eigen studio.
Michiel geeft les en organiseerd yogavakanties. Wat wij delen is ons streven om mensen gezonder en gelukkiger te laten zijn, vergezeld met plezier en humor. Irene zal de yoga verzorgen en Michiel de mindfulness meditatie.
Michiel
‘Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, gelukkiger….en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich ook zo te voelen. Daar wilde ik meer van! Via vele leraren en twee docentenopleidingen heb ik me verder verdiept in Yoga en later Mindfulness meditatie. De opleiding tot chivo vitaliteitscoach gaf me inzicht in de biomechanica en de werkzame principes achter yoga en meditatie.
Ik geef nu ruim 10 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen. Yoga en meditatie geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga en meditatie enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkier van’.
Foto
Michiel en Irene

Irene
“Yoga is mij met de paplepel ingegoten. Niet zo vreemd met een moeder die vervend yoga beoefenaarster is.

Op veertienjarige leeftijd begon ik zelf met het volgen van yogalessen. Een goede keuze, want ik was direct verkocht. Fysiek, mentaal en emotioneel voelde ik me zoveel beter! Het duurde dan ook niet lang tot ik een opleiding tot yogadocente ging volgen. Dit gevoel wilde ik anderen namelijk ook laten ervaren.
Na mijn yogaopleiding volgde ik opleidingen en cursussen bij yogadocenten als Shiva Rea, Dona Holleman en Max Strom en heb ik meditatieretraites en cursussen gevolgd in de traditie van boeddhistisch leraar Thich Nhat Hanh. Deze leraren hebben mijn yogaweg en manier van lesgeven completer en rijker gemaakt.
Ik probeer via yoga mensen in hun lijf en in het hier en nu te laten komen. Yoga laat me iedere keer weer stralen, en ik probeer mijn leerlingen ook (weer) te laten stralen.” De yoga- en pilatesstudio van Irene heet The City Retreat (zie www.thecityretreat.nl)
Foto
Irene
Enkele reacties uit 2013:
La Palma was voor mij een groot avontuur. Ik heb enorm genoten van de rust, de natuur, en  van de lieve mensen om me heen.
Dit was wat ik nodig had, en ik heb nu nog steeds een smile op mijn gezicht. Deze vakantie zal ik nooit meer vergeten!!!!!!!!Een herboren moeder,  Ingrid”Heerlijk om een week lang de aangename warmte van de Palmeese zon te voelen
in combi met de prachtige diversiteit aan natuur en vergezichten op de
oceaan! Fijn om samen met een groep leuke mensen dingen te
beleven/ondernemen, maar ook de vrijheid om je eigen ding te doen! Zonder
zweverigheid even stilstaan bij je eigen vitaliteit & geluk met de workshops
van Michiel en ‘no shame in yoga’ bij de yogalessen van Irene. Ik heb ervan
genoten en kan deze reis aanraden aan iedereen die ontspanning zoekt en
meer…”Namasté,
Anke

De yogazaal

Mindfulness meditatie
Meditatie om je opmerkzaamheid te trainen, en om je zonder oordeel te openen voor wat er langskomt. Hierdoor ontwikkel je o.a. meer helderheid, innerlijke rust, zelfkennis en een beter humeur.

Workshop vergroot je geluk
Praktische oefeningen om meer geluk in je leven te ervaren.

Optionele vaarexcursie
Deze drie uur durende vaarexcursie biedt veel kans om wilde dolfijnen te zien en mogelijk walvissen. Gaat alleen door bij rustig weer. Deze excursie is niet bij de prijs inbegrepen en kost ca 35,- euro.

Massage
Je kunt diverse massages ondergaan. Massage spreekt je natuurlijk zelfhelend vermogen aan. Het geeft je rust en is een weldaad voor lichaam en geest.

Verblijf in La Palma

Verblijf deze yogavakantie op een prachtige Finca (landgoed) aan de groene natuurrijke noordwestkust met uitzicht op de oceaan. Het landgoed ligt rustig midden in de natuur, je kunt schitterende wandelingen maken langs typische Palmese grotten, een ijs-cafe, door kloven en met vele vergezichten meteen vanaf de Finca.Iedere dag kun je de zonsondergang zien vanaf je terras of ligstoel aan het zwembad. Het is een ruim terrein met veel planten en bloemen zoals sinaasappelbomen, avocado’s en amandelen. Er zijn gezellige plekjes om uit te rusten met voldoende privacy. Sfeervolle studio’s, gebouwd en ingericht door de Palmese eigenaars. Een mooie yogazaal en een sauna.
Kortom…een fijne plek om te onthaasten en tot jezelf te komen.
Hieronder enkele foto’s. Meer foto’s op: http://www.la-palma-seminar.com/
The pool in the tropical park
Het zwembad in het subtropische park

Terrace in front of the meeting hallFinca El Morro

Barbecue, verwarmd zwembad en wifi zijn op het terrein aanwezig.


Studio Fuente

 
Twee slaapkamers in de appartementen, elk appartement heeft zijn eigen sfeer.

Oud deelnemer aan het woord:
”Ik denk met heel veel plezier terug aan de heerlijke week op La Palma. De combinatie van yoga, meditatie, het beweging zoals zwemmen en wandelen, maar ook het “niets doen” en bovenal het mooie weer! (en het gezelschap natuurlijk). Het was een enorme energie-boost zo in het vroege voorjaar.

Dank aan jullie voor de organisatie en begeleiding, het was precies wat ik nodig had!”
Groeten, Noor

Copyright: Brian Smith, BTS Internet Services Foto

Jojamis is lid van:
Foto

boek-nu