Luxe Yoga Vakantie Italië 2014 met Irene Hertogh

26 Oktober tot/met 2 November 2014

yoga vakantie italie 2014

Yoga, meditatie, overheerlijk eten en vakantie in Zuid – Italië (Puglia). “La dolce vita” krijgt deze vakantie een geheel nieuwe betekenis. Deze luxe yoga vakantie in de streek Puglia is de perfecte manier om aan het dagelijkse leven te ontsnappen en je te wanen in de schoonheid van het zuiden van Italië. Tijdens deze week (her)vind je dan ook je rust  door middel van de dagelijkse mediatiesessies en yogalessen die worden gegeven door Irene Hertogh in de prachtige yoga ashram ‘La Rosa Dei 4 Venti’.

De lessen:

We beginnen, tijdens de yoga vakantie italie 2014, iedere ochtend om 7.45u met een geleide meditatie van 3 kwartier. Na de geleide meditatie staat er een licht verteerbaar ontbijt voor je klaar. Om 9.30 is er een yogales van 1,5uur. Wil je toch liever wat  langer in je bed blijven liggen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor het volgen van alleen de yogales.

De ochtendyoga zal bestaan uit  een combinatie van vloeiende Vinyasa Flow  yoga en precisie en gedetailleerde hatha yoga. De Vinyasa serie zal ervoor
zorgen dat je lichaam lekker wakker wordt en goed warm gedraaid wordt. Vervolgens zullen we enkele uitdagende houdingen specifieker behandelen tijden
het gedeelte Hatha Yoga.

Uiteraard ontbreekt Pranayama (ademhalingsoefeningen) niet. Tijdens de lessen wordt er met ‘levels’ gewerkt, zodat de lessen geschikt zijn voor zowel beginners
als voor de gevorderde yogi. Tijdens 3 avonden is er ook een avond yogaprogramma. Deze avondlessen zullen allemaal een ander thema hebben.

Yoga Vakantie Italie 2014

Yoga Vakantie Italie 2014

De docent:

Irene Hertogh

De docent tijdens deze week is Irene Hertogh. Zij begon met yoga op haar 14e. Met een voorliefde voor dansen en bewegen, ontdekte ze dat yoga alles kan bieden wat andere bewegingsvormen ook kunnen geven. Maar wat ze miste bij alle andere bewegingsvormen, vond ze wel terug in de yoga; de weg naar rust, balans en de blijdschap van in het ‘hier en nu’ leven. Wat begon met 1 keer per week les volgen, werd al snel uitgebouwd naar zo veel mogelijk les volgen en zelf oefenen.

Sinds haar 19e geeft ze les, na een 2-jarige docentenopleiding te hebben afgerond. Toen Irene een jaar later in aanraking kwam met de Boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh werd ze gegrepen door het Boeddhisme. De mindfullnes technieken vanuit het Boeddhisme past ze volop toe in haar lessen. En omdat het leren nooit stopt, is Irene zowel in binnen- als buitenland workshops en teacher trainingen gaan volgen bij diverse docenten zoals Shiva Rea, Dona Holleman en Max Strom.

Omgeving, accommodatie en maaltijden:

De streek van Italië waar La Rosa dei 4 Venti ligt, heet Puglia en is werkelijk een paradijselijk stuk Italië. Het wordt gekenmerkt door de kleine witte huisjes (Trulli’s genaamd) en olijfbomen. Daarnaast zijn de – bijna tropische – stranden van Costa Ionica en Campomarino op rij-afstand van La Rosa dei 4 Venti te vinden. Hier in oktober geen hordes toeristen, maar prachtig blauw water en rust en stilte.

Het weer is eind oktober nog goed, met gemiddeld zo’n 19 – 23 graden. Een eindeloos zomer gevoel dus! Zin om te winkelen, een terrasje te pakken of te slenteren door de smalle straatjes van de zuid-Italiaanse steden? Bari en Brindisi zijn twee leuke steden die zeker een bezoek waard zijn.

Je kunt kiezen voor een verblijf in een 1- 2- of 3-persoonskamer. Alle kamers zijn rustgevend en smaakvol ingericht en beschikken over een eigen badkamer en toilet. Verder kun je gebruik maken van het zwembad of een wandeling maken door het privé bos, waar je ook zeer bijzondere meditatie plekken zult vinden.

Drie macrobiotische/vegetarische maaltijden per dag zijn in de prijs inbegrepen. Het eten wordt zo bereid, dat het je dagelijkse yogalessen ondersteund. Er wordt hierbij uitgegaan van zoveel mogelijk basische voeding. In het dagelijks leven nemen we vaak veel ‘verzurende’ voeding tot ons in de vorm van suiker, koffie, alcohol, vlees en vis. Maar ook door negatieve gedachten kan het lichaam verzuren.

Als het lichaam te veel verzuurt, zorgt dit op den duur voor klachten zoals vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, hoofdpijn en stemmingswisselingen. Om het lichaam te ontzuren, dien je veel basisch voedsel te eten in de vorm van verse groenten en fruit. Het eten dat geserveerd wordt bij La Rosa dei 4 Venti is hier op gebaseerd en zal je week ont-stressen dan ook zeker ondersteunen

Op de eerste yoga dag zal Irene in de avond een lezing/workshop geven over basisch eten en over gezonde voeding in het algemeen.

La Rosa Dei 4 Venti La Rosa Dei 4 Venti La Rosa Dei 4 Venti Yoga Vakantie Italie 2014 Yoga Vakantie Italie 2014

Ervaar de Yoga Vakantie Italie 2014.